Amazon’da Tavsiye Edilen Satış Fiyatı Nedir?

Eğer Amazon’da satış yapmak için kara verdiyseniz bilmeniz gereken konulardan bir tanesi de Amazon’da ürün fiyatlamasıdır. Amazon’da ürünlerin fiyatlarını belirledikten sonra Amazon Seller Central’da bu fiyatları tanımlamalısınız.

Ürün sayfanızda belirteceğiniz fiyatlar arasında tavsiye edilen satış fiyatı da bulunur.

Tavsiye Edilen Satış Fiyatı Nedir? (Recommended Retail Price)

Amazon’da Tavsiye Edilen Perakende Satış Fiyatı (RRP), ilgili pazar yeri için üretici tarafından belirlenir. Üstü çizili bir Tavsiye Edilen Perakende Satış Fiyatı olarak gösterilir ve tasarrufları ürün detay sayfasında görünür hale getirir. Tavsiye edilen fiyatın altında bir fiyat teklif ettiğinizde RRP’yi görüntülemek, müşterilerin teklifinizin değerini anlamasına yardımcı olur ve bu da dönüşümü artırmaya yardımcı olabilir.

Amazon tavsiye edilen fiyatınızın AB Referans Fiyatlar Politikasına uygun olmadığını tespit ederse, RRP’yi müşterilere göstermeyebilir.

MSRP Medir?

MSRP (manufacturers’s suggested retail price) üreticinin satılacak ürün için önerdiği fiyat olan üreticinin önerdiği perakende satış fiyatını ifade eder.

Amazon Referans Fiyatları

Amazon birçok ürün kategorisinde, bir ürünün üretici tarafından belirlenen tavsiye edilen veya tavsiye edilen  perakende satış fiyatını (RRP) veya üreticinin tavsiye ettiği perakende satış fiyatını (MSRP) sağlama olanağı sunar. Bir RRP sağlamak, müşterilerin teklifinizin değerini anlamasına yardımcı olur. Bu RRP, Amazon müşterilerine ne kadar tasarruf ettiklerini anlayabilmeleri için ürün detay sayfaları ve ürünleriniz için arama sonuçları dahil olmak üzere çeşitli yerlerde görüntülenebilir.

Amazon’da giriş yaptığınız RRP, söz konusu ürün için kısa vadeli indirimler dışında sizin tarafınızdan veya diğer perakendeciler veya satıcılar tarafından uygulanan gerçekçi fiyatı temsil etmelidir.

Tavsiye Edilen Perakende Satış Fiyatlarını nasıl yükleyebilirim?
  • RRP’si olmayan ürünleri belirlemek için dosyayı indirin
  • Amazon Seller Central’da oturum açın
  • RRP’leri yükleyin

Ürün sayfalarına girip düzenleme ekranında da ürünlerin tavsiye edilen perakende satış fiyatlarını güncelleyebilirsiniz.

Amazon’da İndirimlerin süresi

İndirimleriniz yasal minimum ve maksimum sürelere uygun olmalıdır. Amazon AB’de bazı ülkeler için bu maksimum 30 takvim günüdür.

StartSmart’ın Amazon da satış yapmak konusunda sunduğu hizmetler hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.