Amazon Handmade ile Satışa Başlamak

Amazon’un satıcılar için sunduğu iş modelleri arasında Amazon Handmade adında bir satış modeli de yer alıyor. Bu yazıda el yapımı ürünler üretenler ve zanaatkarlar için özel olarak sunulan bu satıcı hesabı modeli ile satış yapmaya başlamak isteyenlerin merak ettiği sorular için cevaplar hazırladık.

Profesyonel satıcı hesabının sunduğu olanakların tümüne Handmade hesabı ile ulaşmanız mümkün. Handmade satıcı hesabı için henüz aylık bir ücret alınmıyor olması, satış başına 12.24% komisyon dışında hiçbir ücret alınmıyor olması ve el yapımı ürünlerin satışının yapıldığı ETSY sitesine oranla rekabetin çok daha az olduğu bir pazar yeri olması Amazon Handmade ile satışa başlamayı cazip hale getiriyor.

İşte size Amazon Handmade ile satış konusunda merak edilen soruları ve cevapları;

Amazon Handmade ile kimler satış yapabilir?

Amazon Handmade satıcı hesabı zanaatkarların el yapımı ürünlerini dünyanın her yerindeki milyonlarca Amazon müşterisine satmaları için kullanılabilir. Amazon Handmade satıcı hesabı açmak için öncelikle Amazon’da Profesyonel bir satıcı hesabı açılması daha sonra Amazon Handmade hesabına geçiş için başvuru yapılması gerekiyor. Eğer Individual diye adlandırılan bir satıcı hesabınız varsa, öncelikle bunu profesyonel satıcı hesabına dönüştürmeniz gerekecektir. Başvuru sırasında hesap başvurusu yapan kişinin el yapımı ürünler ürettiğini belgeleyen bazı bilgiler vermesi gereklidir. Bu bilgileri doğru bir şekilde verenlerin Amazon Handmade hesabı açılıyor ve Profesyonel satıcı hesabı için aylık ödemeleri gereken ücret alınmıyor.

Amazon Handmade ücretleri ve komisyonları nelerdir?

Amazon Handmade satıcı hesabı açmak için öncelikle Amazon’da Profesyonel bir satıcı hesabı açılması gerekmektedir. Profesyonel satıcı hesabı için aylık ödenmesi gereken ücret (İngiltere için £25+VAT) Amazon Handmade satıcı hesapları için alınmamaktadır. Satıcı hesabı açmak, bir mağaza oluşturmak ve ürünleri eklemek tamamen ücretsizdir. Amazon’un ürün satışlarından aldığı 15% komisyon 31 Aralık 2021 tarihine kadar 12.24% olarak uygulanıyor. Eğer Handmade hesabınız onaylanana kadar profesyonel satıcı hesabı için sizden ücret tahsil edilirse, bunun geri iadesi için başvurabilirsiniz.

Amazon Handmade mağazası oluşturmak için neye ihtiyacım var?

Öncelikle ücretsiz bir Amazon hesabı oluşturmanız, daha sonra bu hesap ile profesyonel satıcı hesabı açılışı başvurusu yapmanız ve son olarak profesyonel satıcı hesabınız açıldıktan sonra bu hesabı Amazon Handmade hesabına dönüştürmek için bir başvuru formu doldurmanız gerekmektedir. Hesabınız onaylandıktan sonra ürünlerinizi listeleyebilir, Maker Profile adı verilen profil sayfanızı oluşturabilir ve satış yapmaya başlayabilirsiniz.

Amazon Handmade ile hangi kategorilerde satış yapabilirim?

Amazon Handmade satıcı hesabı ile aksesuar, sanat eseri, bebek ürünleri, güzellik ve kişisel bakım ürünleri, kıyafet, ayakkabı, çanta, ev eşyaları, takı, saat, mutfak ürünleri, evcil hayvan ürünleri ve oyuncak kategorilerinde satış yapılabilmektedir.

İndirilebilir dijital ürünler, gıda ürünleri ve elektronik ürünlerin satışı Handmade hesabı ile yapılamamaktadır. Eğer ürünleriniz bu kategoride değilse Handmade hesabı başvurunuz onaylanmayacaktır. Ürünlerinizin uygun olup olmadığından emin değilseniz bile başvurunuzu yapabilirsiniz.

Halen Amazon satıcı hesabı varsa ve satış yapıyorsam ne yapmalıyım?

Amazon Handmade hesabınız onaylandıktan sonra diğer kategoride ürünlerinizi satmaya devam edebilirsiniz.

Başka bir ülkede Handmade hesabım varsa tekrar başvurmalı mıyım?
Amazon Avrupa’da herhangi bir ülkede (Amazon.co.uk, Amazon.de, Amazon.fr, Amazon.it, Amazon.es) Amazon Handmade hesabınız varsa, diğer Avrupa ülkelerinde de satıcı hesabınız aktif ve satış yapılabilir durumda olacaktır. .

Kuzey Amerika’da (Amazon.com, Amazon.ca, Amazon.com.mx) satış yapmak için Kuzey Amerika profesyonel satıcı hesabı açmanız gerekir. Hesabınız açıldığında Handmade için tekrar onay almanız gerekmeyecektir.

Amazon Handmade hesabı açmanın hiçbir maliyeti bulunmuyor. El yapımı ürünler üretenler mutlaka Amazon Handmade satıcısı olmayı tecrübe etmelerini tavsiye ediyoruz.


Amazon Handmade Zanaatkar satıcı hesabı açılışı konusunda profesyonel destek almak isterseniz StartSmart Amazon Handmade Satıcı Hesabı Açılışı hizmetlerimizi inceleyebilirsiniz