İngiltere’de Marka Tescili Hakkında Bilmeniz Gerekenler

İngiltere'de marka

Marka tescili işletmenizin sahip olabileceği en değerli varlıklardan biri olabilir. Bu sebeple ticari marka tescili kullanarak onu korumanız gerekir. Ancak, kaydı doğru yapmak önemlidir, bu nedenle kayıt işlemine başlamadan önce dikkate alınması gereken birkaç nokta vardır.

Araştırma yapın

İngiltere’de marka tescili için başvurmadan önce, ticari markanızı almak istediğiniz adların, kelime öbeklerinin veya sembollerin önceden alınmış olmadığından emin olmak için Birleşik Krallık Fikri Mülkiyet Ofisi veritabanında bir arama yapmalısınız. Başka birinin tescilli ticari markasını ihlal etme tehlikesiyle karşı karşıya olmadığınızdan emin olmanız gerekir.

Marka ismini düşünün

Yeni bir işiniz, ürününüz veya hizmetiniz varsa, bir isim oluşturmak, marka başvurusu aşamasında sorun yaşama ihtimaliniz azalacaktır. Jenerik ve akla kolayca gelebilecek isimler yolunuza engeller çıkarabilir. Uydurma veya “türetilmiş” bir kelimeyi kullanmak işinizi veya ürününüzü rakipler arasında öne çıkartacaktır.

Geleceği planlayın

İngiltere’de Marka tescili 10 yıl süreyle geçerlidir. Şirketinizin ve markanızın 12 ay veya beş yıl sonra nerede olmasını istediğinizi düşünmelisiniz. Ticaretini yapmayı planladığınız tüm ilgili mal veya hizmet sınıflandırmalarında markanızı tescil ettirin. Ticari markanızın ait olduğu bir mal veya hizmet sınıfında ticaret yapmıyorsanız veya yakın zamanda yapmayı düşünmüyorsanız gereksiz sınıflar için tescil yapmayın. Tescil tarihinden itibaren beş yıl içinde tescil edilen markanız, itiraz edilmesi halinde kullanılmayan sınıflamalarda iptal edilebilir. İngiltere’de marka tescili için sınıflandırma listesini görmek için tıklayın.

Profesyonel destek alın

İngiltere’de marka tescili bir defa yapılmakta ve 10 yılda bir yenilenmektedir. Marka tescili konusunda atmanız gereken adımları ve dikkat etmeniz gereken tüm detayları öğrenmeye çalışarak işiniz için değerli olan zamanınızı kaybedebilir ve odaklanmanız gereken önemli konulara zaman ayıramayabilirsiniz. Bu sebeple Birleşik Krallık’ta marka tescili için uzman bir ekipten destek alabilirsiniz.


İngiltere’de marka tescili konusunda StartSmart’ın çözümleri hakkında bilgi almak için tıklayın.