Amazon Brand Registry Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Amazon’da satış yapmayı düşünmüyorsam Amazon Brand Registry yaptırmalı mıyım?

Ürünlerinizi Amazon’da satmayı planlamıyorsanız işletmeniz için Amazon Brand Registry yani Amazon Marka Korumasına kaydolmanız gerekli olmayabilir. Amazon Marka Tescili’nin amacı, marka sahiplerinin Amazon’da kayıtlı ticari markalarını ve fikri mülkiyetlerini korumalarına ve platformda markayla ilgili ek avantajlar elde etmelerine yardımcı olmaktır.

Amazon’da satış yapmayı planlamıyorsanız markanızı ve fikri mülkiyetinizi korumanın işletme ihtiyaçlarınızla daha alakalı başka yolları olabilir. Örneğin, ticari markanızı yerel veya ulusal fikri mülkiyet ofisinize kaydettirmeyi veya diğer çevrimiçi marka koruma hizmetlerini kullanmayı düşünebilirsiniz.

Ancak gelecekte Amazon’da satış yapmayı planlıyorsanız, markanızı ve ticari markalarınızı platformda proaktif olarak korumak için Amazon Marka Tesciline kaydolmak iyi bir fikir olabilir.

Amazon Brand Registry yapmak için Amazon satıcı hesabına ihtiyacım var mı?

Evet, Amazon Marka Tesciline kaydolmak için bir Amazon satıcı hesabına ihtiyacınız olacak. Amazon Brand Registry, marka sahiplerinin Amazon’daki tescilli ticari markalarını korumalarına ve markalarının platformdaki varlığını artırmalarına yardımcı olmak için tasarlanmış bir programdır. Kaydolmak için aktif bir Amazon satıcı hesabınızın ve markanız için tescilli bir ticari markanızın olması gerekir. Henüz bir Amazon satıcı hesabınız yoksa, Amazon Seller Central web sitesinde bir hesap için kaydolabilirsiniz. Aktif bir satıcı hesabınız ve tescilli bir ticari markanız olduğunda, Amazon platformunda ek marka koruması ve avantajları elde etmek için Amazon Marka Tesciline kaydolabilirsiniz.

Amazon Brand Registry Başvurusu Nasıl Yapılır?

Amazon Brand Registry, Türkçe ismiyle Amazon Marka Kaydı, fikrî mülkiyetinizi korumanıza, liste kayıtlarınızı yönetmenize ve işletmenizi büyütmenize yardımcı olan Amazon’un ücretsiz bir servisidir. Amazon’da marka kaydı yapabilmek için başvuru yaptığınız ülkede marka tescili yapmış olmanız veya markanızın başvuru aşamasında olması gerekir. Amazon Brand registry başvurusu aşamasında sizden bazı bilgiler ve belgeler istenecektir. Eğer marka sahibi olarak tanımlanmak istiyorsanız sunmanız gereken belgelerde bir tanesi de üretim yaptığınızı ve üreticiden ürün tedarik ettiğinizi gösteren tedarik faturasıdır. Amazon Brand registry aşamasında yükeleyeceğiniz proforma fatura bu konuda size yardıcı olacaktır.

  • Fatura Amazon Brand Registry başvurusunu yapan firma adına kesilmelidir
  • Faturada ürün isimleri ve markaları belirtilmelidir
  • Fatura güncel tarihli olmalıdır

Amazon marka kaydı konusunda StartSmart‘ın uzman ekibinden destek almak isterseniz Amazon Brand Registry başvuru hizmet paketlerimizi inceleyebilirsiniz.