Amazon’un Yeni Satıcı Teşvikleri

Yeni Satıcı Teşvikleri aracılığıyla, Amazon’un Profesyonel satış planındaki yeni satıcılar, Amazon’da faaliyete geçmelerine ve büyümelerine yardımcı olmak için tasarlanmış bir dizi avantaja hak kazanabilir.

Amazon Marka Kaydı ile marka sahibi olarak tanımlanan yeni satıcılar için avantajlar aşağıdakileri içerir:

  • Uygun markalı satışlarda £800.000’a kadar (bonus değeri olarak £40.000’a kadar) veya uygunluk belirlendikten sonra bir yıl boyunca (hangisi önce gerçekleşirse) %5 bonus. (Avrupa hesaplarında 900.000 EUR’ya kadar 45.000 EUR’ya varan indirim)
  • Amazon Vine için £160 kredi. Vine, Amazon mağazasındaki en güvenilir yorumcuları, diğer müşterilerinin bilinçli satın alma kararları vermesine yardımcı olmak için yeni ürünler hakkında görüş bildirmeye davet ediyor. Katılımcı satıcılar, bu gözden geçirenlere ürünlerinin ücretsiz birimlerini sağlayabilir.
  • Amazon Transparency için £80 değerinde kredi. Amazon Transparency, müşterilerle etkileşim kurmanıza, müşteri deneyimini iyileştirmenize ve tedarik zinciri kusurlarını belirlemenize yardımcı olmak da dahil olmak üzere markanızı proaktif olarak korumanıza yardımcı olur.

Amazon Lojistik’i (FBA) kullanan yeni satıcılar için avantajlar şunları içerir:

  • Amazon Anlaşmalı Taşıyıcı programını kullanmak için envanter nakliye ücretlerinde 80 £ veya Amazon Global Logistics’i kullanmak için sipariş karşılama ücretlerinde £160 kredi.
  • Amazon Lojistik’te yeni olan uygun ASIN’leriniz için ücretsiz aylık depolama, kaldırma ve iade işlemleri sağlayan Amazon Lojistik Yeni Seçim’e otomatik kayıt.
  • Sponsorlu Ürünleri kullanmak için promosyon tıklamalarında 160 £ (12 Eylül 2022’den itibaren 40 £). İlgili arama sonuçlarında ve ürün sayfalarında görünen reklamları hızla oluşturarak müşterilerin ürünlerinizi bulmasına yardımcı olun.

Amazon Kuponlarını kullanan yeni satıcılar için avantajlar aşağıdakileri içerir:

  • £40 kupon kredisi. Kuponlar, Amazon mağazasında müşterileriniz için ilgi çekici promosyonlar oluşturmanıza yardımcı olur.

Kimler faydalanabilir?

Profesyonel satış planındaki ilk satın alınabilir ASIN’lerini 1 Ocak 2022 veya sonrasında Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya Amazon mağazalarında (birlikte “AB Mağazaları”) piyasaya süren ve aşağıda açıklanan belirli işlemleri gerçekleştiren yeni satıcılar  “Yeni Satıcı Teşviklerinden” yararlanmaya hak kazanır. Bir satıcı ilk satın alınabilir ASIN’ini Amazon AB mağazalarından birinde (İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya veya İspanya) 1 Ocak 2022’den önce piyasaya sürdüyse, AB mağazalarında Yeni Satıcı Teşvikleri avantajlarından yararlanamaz.

Yeni marka sahibi avantajları için uygunluk (New brand owner benefits)

  • Markalı satışlarda %5 bonus, Amazon Vine kredileri ve Amazon Transparency kredileri almak için Amazon Marka Tescili’ni (Amazon Brand Registry) tamamlamanız ve ilk satın alınabilir ASIN’inizi listeledikten sonra en geç altı ay içinde marka sahibi (Brand Owner) olarak tanımlanmanız gerekir.
  • Ayrıca, Amazon Transparency ve Amazon Vine kredileri için, bu programlardan kredi alabilmek için Amazon Vine ve Amazon Transparency programlarına da kaydolmanız gerekir. Amazon Transparency, yalnızca Amazon Marka Tesciline tescilli bir ticari marka ile kaydolan satıcılar tarafından kullanılabilir.

Yeni Amazon Lojistik (FBA) satıcı avantajları için uygunluk (New Fulfilment by Amazon (FBA) seller benefits

  • Envanter gönderim indirimini ve Sponsorlu Ürünler (Sponsored Products) kredilerini almak ve Amazon Lojistik Yeni Seçim programına otomatik olarak katılmaya hak kazanmak için satın alınabilir ilk ASIN’inizi listeledikten sonra 12 ay içinde bir Amazon lojistik merkezine envanter göndermelisiniz.
  • Sponsorlu Ürünler kredilerine hak kazanabilmek için ilk satın alınabilir ASIN’inizi listeledikten sonra 60 gün içinde ilk Amazon Lojistik ASIN’inizi bir sipariş karşılama merkezine göndermeniz ve ilk Amazon Lojistik ASIN’inizi gönderdikten sonraki 30 gün içinde bir Amazon Lojistik ASIN’i için bitiş tarihi olmayan bir kampanya başlatmanız gerekir. bir yerine getirme merkezi.

İlk satın alınabilir ASIN’lerini 1 Ocak 2022’de veya sonrasında ve 12 Eylül 2022’den önce listeleyen satıcılar, 160 £’a kadar promosyonel tıklama kredisi almaya hak kazanır. Hesapları için girilen ikamet ülkesine bağlı olarak Fransa, İtalya, İspanya ve Türkiye’deki satıcılar, bu program aracılığıyla promosyon amaçlı tıklama kredileri için uygun değildir.

İlk satın alınabilir ASIN’lerini 12 Eylül 2022’de veya sonrasında ve 1 Mart 2023’ten önce listeleyen satıcılar, 40 £’a kadar promosyonel tıklama kredisi almaya hak kazanır. Hesapları için girilen ikamet ülkesine bağlı olarak Fransa, İtalya, İspanya ve Türkiye’deki satıcılar, bu program aracılığıyla promosyon amaçlı tıklama kredileri için uygun değildir.

Amazon kuponları avantajları için uygunluk (Amazon vouchers benefits)

Amazon Kuponları için 40 £’a kadar kredi almak üzere, ilk ASIN’inizi listeledikten sonraki 12 ay içinde bir kupon oluşturmalısınız.

Hangi satışlar marka sahipleri için %5 bonusa hak kazanır?

Satışların %5 bonusa hak kazanabilmesi için, Amazon tarafından söz konusu satışın marka sahibi olarak tanımlanmanız gerekir. Markalı satışlara ilişkin bonus, uygunluk belirlendikten sonra bir yıl süreyle veya uygun markalı satışlarda 800.000 £’a kadar (ikramiye değerinde 40.000 £), hangisi önce gerçekleşirse verilecektir.

Kimler marka sahibi olarak tanımlanır?

Satıcılar, distribütörler ve diğer acenteler marka sahibi (Brand Owner) sayılmaz. (Resellers, distributors and other agents are not considered brand owners.) Marka sahibi olarak tanımlanabilmek için Marka tescili olan işletme ile satıcı hesabı sahibi olan işletme aynı olmalıdır.

Hangi satışlar, marka sahiplerine yönelik %5 indirime uygundur?

Satışların %5 indirime uygun olması için, Amazon tarafından söz konusu satışların marka sahibi olarak tanımlanmanız gerekir. Markalı satışlara yönelik indirim, uygunluğun belirlenmesinden sonraki 1 yıl boyunca veya uygunluk gerekliliklerini karşılayan markalı satışların Birleşik Krallık’ta £800.000 (£40.000 indirim değeri), Avrupa’da  900.000 EUR’ya kadar olan kısmı için (45.000 EUR indirim değeri) verilir (hangisi daha önce gerçekleşirse).

Satıcı hesabım üzerinden birden fazla marka satıyorsam %5 indirimden birden fazla marka için yararlanabilir miyim?

Evet. Marka sahibi olarak tanımlandığınız her marka için ayrı ayrı %5 indirimden faydalanabilirsiniz.

Amazon, marka sahiplerine yönelik %5 indirimimi nasıl ödeyecek?

Her ay, bir önceki ay yaptığınız ve uygunluk gerekliliklerini karşılayan markalı satışların %5’ine eş değer tutarda indirim sunacaktır. Bu tutar, sipariş düzeyi ödeme özetinizde bir sonraki ayın satış komisyonlarına kredi olarak uygulanacaktır.

Ödemeler, belirli bir siparişteki tüm satış komisyonlarını kapsarsa indirim arka planda uygulanır ve “Satış komisyonu” bölümü işlemde ayrı bir satır öğesi olarak gösterilmez.

Birikmiş toplam indirimlerinizi Yeni Satıcı Teşvikleri gösterge panelinden takip edebilirsiniz.

Başka bir bölgede satış yapmaya başlamak isteyen mevcut bir Amazon satıcısıyım. Yeni Satıcı Teşvikleri için uygun muyum?

Evet. Yeni Satıcı Teşvikleri aşağıdaki satıcılar tarafından kullanılabilir:

  • ABD’de satış yapmaya başlayan satıcılar
  • Şu Avrupa mağazalarında satış yapmaya başlayan satıcılar: Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya (ayrıca henüz bu mağazalardan herhangi birinde satış yapmaya başlamayan satıcılar)
  • Japonya’da satış yapmaya başlayan satıcılar

Örneğin, Japonya’da satış yapmaya başlayan mevcut bir ABD satıcısı, diğer tüm uygunluk gerekliliklerinin karşılanması durumunda Japonya’da Yeni Satıcı Teşvikleri için uygun olur. Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya’da satış yapmaya başlayan satıcılar, bölgede yalnızca bir kez Yeni Satıcı Teşvikleri için uygun olacaktır.

Amazon teşviklerinden etkin bir şekilde faydalanmak için danışmanlık çözümlerimiz hakkında bilgi almak için tıklayın.