Amazon satıcılarının hazır olması gereken önemli tarihler

Eğer bir Amazon satıcısıysanız yıl boyunca bilmeniz ve hazırlanmanız gereken belirli önemli tarihler vardır. Pek çok Amazon satıcısı şimdiden Noel dönemi için hazırlanıyor, ancak markanızla alakalı olabileceğinden düşünmeye değer başka tarihler de var. Satıcıların düşünmesi gerektiğini düşündüğümüz tarihleri aşağıda görebilirsiniz:

14 Şubat Sevgililer Günü

Sevgililer Günü, her yıl aynı tarihe denk gelen akılda kalıcı bir gündür. Artık sadece çiçek ve çikolata hediye etmek için bir gün değil, Sevgililer Günü çok daha kapsamlı bir hediye verme günü haline geldi. Sevgililer günü, hediyelik ürünler satan her Amazon satıcısı için hedeflenmesi gereken önemli bir tarih olacaktır.

Sevgililer Günü’nden yararlanmak için hazırlanabileceğiniz birkaç yol var. Listelerinizi daha romantik bir çekicilik verecek şekilde değiştirebilirsiniz. Bunu yapmanın en etkili yolu, ürün resimlerinde ve listeleme metninde değişiklik yapmaktır. Ayrıca, Sevgililer Günü ve ürünlerinizle ilgili anahtar arama terimlerini hedefleyen reklam kampanyaları oluşturabilirsiniz.

Anneler Günü

Anneler günü perakendeciler kadar Amazon satıcıları için de önemi giderek artan bir gün haline geldi. Sevgililer gününde olduğu gibi, Anneler Günü hediyesi olarak müşterilerin ilgisini çekecek uygun liste kayıtlarını değiştirmek için zaman ayırmaya değer. Bunu yapmanın en iyi yolu, Amazon liste ürün resimlerini değiştirmek ve kopyayı listelemektir. Anneler Günü hediyeleri arayan müşterileri hedefleyen PPC kampanyaları oluşturmanızı da öneririz.

Babalar Günü

Anneler Günü’ne benzer şekilde, müşteriler hediye aradıkça online satış yapan satıcılar trafikte bir artış yaşıyorlar. Diğer özel günlerde olduğu gibi, Babalar Günü hediyeleri arayan müşterileri hedefleyen ürünleriniz varsa listelerinizi değiştirmenizi ve PPC kampanyaları oluşturmanızı öneririz.

Amazon Prime Day

Prime Day, 2020’de 3,5 milyar doları aşan satışlarla Amazon’daki satıcılar için çok önemli bir gün. Amazon Prime Day’in kesin tarihini tahmin etmek zor. Yıllarca sürekli olarak Temmuz ortasında gerçekleşen Amazon Prime day geliyordu, pandemi sırasında değişti. 2020’de 13-14 Ekim’de, 2021’de 21-22 Haziran’da gerçekleşti.

Bu süre zarfında satış yapmayı planlıyorsanız, bunların önceden hazırlandığından emin olun. Trafikteki artıştan tam olarak yararlanmak için yeterli stokunuzun olması da önemlidir. Ayrıca, bu satışları teşvik etmek ve ilk gün satışları arayan müşterileri yakalamak için PPC kampanyaları hazırlamak isteyebilirsiniz. Amazon Primeday ile ilgili daha detaylı bilgi alabileceğiniz blog yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

26-29 Kasım, Black Friday ve Cyber Monday (BFCM)

Pek çok perakendeci için Black Friday ve Cyber Monday, yılın en önemli e-Ticaret etkinliği haline geldi.

Amazon’da, Kasım ayının başından itibaren devam eden satış etkinliklerinin özenle planlanması gerekiyor. BFCM döneminin önemi ve rekabetteki artış nedeniyle önceden iyi hazırlandığınızdan emin olmanızı öneriyoruz.

Bu dönem için stoklarınızı çok önceden planlamalı ve ürünler FBA satış için Amazon depolarına gönderilmelidir. Amazon, stokların lojistik merkezlerinde teslim alınması gereken tarihler belirler.

Ürün tedarik anlaşmaları yapmayı planlıyorsanız, bunları son teslim tarihinden önce ayarladığınızdan emin olun. Amazon PPC kampanyaları yürütüyorsanız, ayrıca hazırlık yapmanız gerekecektir. Black Friday ve Cyber Monday ile ilgili daha detaylı bilgi alabileceğiniz blog yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

1 – 25 Aralık, Christmas Noel

Black Friday indirimleri biter bitmez Christmas Noel indirimleri başlar. Noel öncesi teslimat artık garanti edilemediğinden satışlar genellikle düşmeye başlar. Genel olarak, Amazon için son sipariş günü, Prime için 23’üncü ve ücretsiz standart teslimat için 20’nci gündür.

Bu döneme hazırlanmanın en önemli yollarından biri, özellikle Black Friday indirimleri de yapıyorsanız, yeterli stokunuz olduğundan emin olmaktır. Ayrıca, Noel döneminde görülen artan trafikten tam olarak yararlanmak için PPC’ye sahip olmalısınız.

26 Aralık, Boxing Day Satışları

Bazı pazarlarda o kadar önemli olmasa da, Boxing Day Satışları Birleşik Krallık’ta hala önemli olmaya devam ediyor.  Bu dönem Noel’den artan kalan fazla stoğu temizlemek için iyi bir fırsattır. Ocak düşüşünden önce stoğu temizlemek ve ekstra gelir elde etmek için indirimler ve satışlar başlatmanızı öneririz.