Amazon İngiltere’de en çok satan ürünler

İngiltere daha doğru bir ifadeyle Birleşik Krallık’ta ürün satmak istiyorsanız İngilizlerin ve İngiltere’de ikamet edenlerin en çok alışveriş yaptığı kategorileri bilmenizde fayda var. Gelin bu kategorilere beraber bakalım;

Yeni ve teknolojik aletler

İngiliz halkı yeni teknolojileri ve yeni kaliteli ürünleri seviyor. Bu tür ürünlere örnek olarak hava temizleyicileri, en yeni telefon ve dizüstü bilgisayar aksesuarları, UV ışık dezenfektan kutuları ve VR kulaklıkları verilebilir. Eğer yenilikçi bir ürününüz varsa İngiltere pazara tam size göre.

Organik gıda ve sağlıklı fast food

Birçok çalışma, İngiliz tüketicilerin organik ve sağlıklı ürünleri tercih etiğiniz gösteriyor. Bu tür ürünlere örnek olarak şunlar verilebilir: organik bebek maması, meyveler, sebzeler ve organik protein tozu. Henüz piyasada belirli bir popüler ürünün organik versiyonu üretiyorsanız veya Türkiye’de gıda markanız varsa İngiltere pazarında fırsatlar sizi bekliyor.

Ülkelere has ürünler

Pek çok İngiliz, orijinal ürünlere ulaşmayı tercih ediyor. Bu tür ürünlere örnek olarak orijinal İtalyan zeytinleri, Fransız peynirleri, Türk lokumu gösterilebilir. Türkiye’ye tatile gelen bir çok İngiliz, Türkiye’de kahve, çay, tatlı gibi bir çok Türkiye’ye has damak tadlarıyla tanışıyor. Ayrıca Türk halısı, havlusu gibi ürünleri tanıyor. Türkiye’de üretilen Türk kültürüne ait bir çok ürün İngiltere’de satış potansiyeline sahip.

Yeni trend giyim ve aksesuarlar

Moda ürünleri ve kıyafetler, Birleşik Krallık’ta satış hacmi en yükse ürün kategorilerinden biridir. Giyimin yanı sıra güneş gözlüğü ve şapka gibi popüler aksesuarların satışı da karlıdır. Aksesuar kategorisinde Amazon İngiltere’de büyüyen bir satış hacmi görülmekte. Giyim kategorisinde ise yeni satıcılar için rekabetin az olduğu fırsatlar bulunmaktadır.

İngiltere’de satılan ürünler doğla olarak Amazon’da satış potansiyelleri hakkında bir fikir veriyor. Amazon’da satış analizi konusunda gerçekçi bilgiler alabileceğiniz bazı Amazon yazılımları bulunuyor. Amazon satıcıları için yazılımlar konulu blog yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Amazon İngiltere

  • Amazon.co.uk, 1998 yılında açıldı ve Birleşik Krallık’ta hizmet veren en büyük e-ticaret platformlarından biri haline geldi.
  • Amazon.co.uk’de satılan ürünler arasında kitaplar, elektronik cihazlar, giyim, ev dekorasyonu ve mobilya, kozmetik ürünler, spor ekipmanları ve daha birçok kategori yer almaktadır.
  • 2021 yılı itibariyle Amazon.co.uk, Birleşik Krallık’ta 27 milyondan fazla ürün satmaktadır.
  • Amazon.co.uk, 2019 yılında Birleşik Krallık’ta yapılan tüm e-ticaret satışlarının %30’unu gerçekleştirdi.
  • 2020 yılında Amazon.co.uk, Birleşik Krallık’ta 32 milyar sterlin (yaklaşık 45 milyar dolar) değerinde mal ve hizmet sattı.
  • Amazon.co.uk, Birleşik Krallık’ta 40 binden fazla kişiye iş imkanı sağlamaktadır.

Amazon İngiltere’de Satıcı Hesabı Nasıl Açılır?


Bu konuda StartSmart’ın sunduğu 699 USD değerinde hizmet paketi hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

Amazon İngiltere’de en çok satışlar ne zaman gerçekleşiyor?

Amazon.co.uk’da en yoğun satışlar genellikle yılın son çeyreğinde, özellikle de Black Friday, Cyber Monday ve tatil sezonu dönemlerinde gerçekleşir. Bu dönemlerde, müşteriler genellikle büyük indirimler ve özel tekliflerle karşılaşırlar ve birçok insan alışverişlerini yapmak için bu fırsatları kullanır.

Bununla birlikte, son yıllarda pandemi nedeniyle online alışverişlerin artmasıyla birlikte, Amazon.co.uk’da satışlar da artmıştır ve bu nedenle yoğunluk da artmıştır. Bu nedenle, yılın diğer zamanlarında da yüksek satış rakamları gözlemlenebilir.

Ancak, genellikle tatil sezonu dönemleri ve özellikle de Kasım ve Aralık aylarında, özellikle de hafta sonları, Amazon.co.uk’da en yoğun satış dönemleri yaşanmaktadır.
Amazon’da En Çok Satılan Ürünler Hangileridir? konulu rehber yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Amazon İngiltere’de en çok satılan ürünleri hangi sayfada görebilirim?

Amazon.co.uk’da en çok satılan ürünleri görmek için, “Best Sellers” (En Çok Satanlar) sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Bu sayfa, farklı kategorilerdeki en popüler ürünleri listeler ve güncellemeleri sık sık yapar.

“Best Sellers” sayfasına erişmek için, ana sayfada sol üst köşede yer alan menü çubuğunda “Today’s Deals” (Bugünün Fırsatları) seçeneğini tıklayın. Açılır menüde, “Best Sellers” seçeneğini göreceksiniz. Bu seçeneği tıklayarak, farklı kategorilerdeki en popüler ürünleri görebilirsiniz.

Ayrıca, belirli bir kategorideki en çok satan ürünleri görmek için, o kategori sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Kategori sayfalarında, en çok satan ürünler genellikle sayfanın üst kısmında yer alır ve “Best Sellers” veya “Top Selling Products” gibi bir başlık altında listelenir.

Amazon İngiltere’de en çok satılan ürünlerin analizlerini nasıl görebilirim?

Amazon.co.uk’da en çok satılan ürünlerin satış analizlerini görmek için, birkaç farklı yazılım ve araç mevcuttur. İşletme sahipleri, satıcılar veya pazar araştırmacıları için popüler olan araçlar şunlardır:

  • Jungle Scout: Jungle Scout, Amazon’daki en çok satılan ürünleri takip eden bir yazılımdır. Kullanıcılar, ürün arama, satış tahminleri ve fiyatlandırma stratejileri gibi birçok özellik sunan Jungle Scout’un Chrome eklentisini kullanabilirler.
  • Helium 10: Helium 10, Amazon satıcılarına Amazon araştırması, anahtar kelime analizi, ürün listeleme optimizasyonu ve satış takibi gibi bir dizi araç sunar.
  • AMZScout: AMZScout, Amazon satıcılarına ve pazar araştırmacılarına, satış tahminleri, ürün karşılaştırmaları, anahtar kelime araştırması ve rekabet analizi gibi birçok özellik sunar.
  • Sellics: Sellics, Amazon satıcılarına, reklam yönetimi, satış analizi, anahtar kelime araştırması ve ürün listeleme optimizasyonu gibi bir dizi araç sunar.

Bu araçların bazıları ücretsiz deneme sürümleri sunar, ancak tam özelliklere erişmek için ücretli planlara abone olmanız gerekebilir.
Amazon İngiltere’de satışa başlamak için StartSmart‘ın uzman ekibinden destek almak isterseniz Amazon Avrupa Satış hizmet paketlerimizi inceleyebilirsiniz.