FBA New Selection programme nedir?

Amazon Lojistik Yeni Seçim programı, yeni Amazon Lojistik ASIN’leriniz için ücretsiz depolama, ücretsiz kaldırma ve ücretsiz iade işlemi sunarak Amazon Lojistik’te yeni ürünlerin lansmanını daha erişilebilir hale getiren, Amazon”un yeni saticilara yonelik bir programidir. Ayrıca, Marka Tescili’ni tamamlayan marka sahipleri, markalı ASIN satışlarında aylık ortalama %10 indirimden yararlanabilmektedir.

Mevcut bir Amazon Lojistik satıcısıysanız, katılmak için programa kaydolmanız gerekir.Yeni bir satıcıysanız, ilk satın alınabilir ASIN’inizi listeledikten sonraki 90 gün içinde ilk gönderinizi oluşturursanız programa otomatik olarak kaydolursunuz.

Kaydolduktan sonra, programla olan ilişkinizi gösteren Amazon Lojistik Yeni Seçim kontrol paneline erişebileceksiniz.

Program Detayları
Marka tescilli satıcılar için satışlar için ortalama %10 indirim: Marka Tescilini tamamlayan marka sahipleri, Amazon Lojistik’te yeni olan uygun ana ASIN’lerin satışları için aylık ortalama %10 indirim alır. Size %0 ile %12 arasında bir indirim sağlamak için ürün kategorisine göre indirimi hesaplıyoruz ve alınan yönlendirme ücretlerini hesaba katıyoruz. İndirim, kazandığınız bir sonraki ay sipariş karşılama ücretlerinize uygulanır. Amazon Lojistik’te yeni olan uygun ana ASIN’ler için indirim, uygun büyük boy ürünler için 90 gün boyunca 30 birime kadar ve uygun standart boyutlu ürünler için 120 gün boyunca 100 birime kadar geçerlidir.

Amazon Lojistik’te yeni olan ana ASIN’lerle sınırlıdır: Programa kaydolduktan sonra, Birleşik Krallık Amazon mağazası için oluşturduğunuz Amazon Lojistik’te yeni olan ana ASIN’ler için sınırsız sayıda ücret muafiyeti avantajlarından yararlanabilirsiniz.
Standart boyutlu ASIN’ler için ücretsiz aylık depolama ve ücretsiz kaldırma: İlk birimin bir lojistik merkezine teslim alınmasından sonraki 120 gün boyunca her yeni ana ASIN’in ilk 100 birimi için aylık depolama ücreti yoktur. Bu ilk 100 birimden herhangi birini, ilk envanter alma tarihinden sonraki 180 gün içinde, kaldırma ücreti ödemeden kaldırabilirsiniz.
Büyük boy ASIN’ler için ücretsiz aylık depolama ve ücretsiz kaldırma: İlk birimin bir lojistik merkezine teslim alınmasından sonraki 90 gün boyunca her yeni ana ASIN’in ilk 30 birimi için aylık depolama ücreti yoktur. İlk envanterin alındığı tarihten sonraki 180 gün içinde bu ilk 30 birimden herhangi birini kaldırma ücreti ödemeden kaldırabilirsiniz.

Giyim, ayakkabı ve el çantaları için ek avantajlar: Her bir standart boyutlu ana ASIN’den 20 birime kadar iade işleme ücretlerinden feragat edeceğiz. İade edilen ürünler, envanterin ilk alındığı tarihten itibaren 180 gün içinde bir lojistik merkezinde teslim alınmalıdır.
Küresel kayıt: Yalnızca bir kez kaydolmanız gerekir ve Yeni Seçim avantajları, MCID’nize ve e-postanıza göre belirlenen etkin bir hesabınızın olduğu ve sipariş karşılama merkezlerine uygun yeni seçimi gönderdiğiniz her Amazon mağazasında otomatik olarak uygulanacaktır.
Bu avantajlar, 1 Mart 2023 tarihinde veya sonrasında sipariş karşılama merkezlerine gönderilen ana ASIN’ler için geçerlidir.

satıcı uygunluğu
Profesyonel satıcılar, Amazon Lojistik Yeni Seçim’e kaydolabilir. Size bir Envanter Performans Endeksi (IPI) puanı verildiyse, programa hak kazanmak için 400 veya daha yüksek bir puana sahip olmanız gerekir. Yeni bir Profesyonel satıcıysanız veya henüz bir IPI puanı almadıysanız, programa kaydolabilir ve programın avantajlarından yararlanabilirsiniz.

Avantajlardan yararlanmak için, kayıttan sonra uygunluğu korumanız gerekir. Uygunluk durumunuz, IPI puanınıza göre günlük olarak güncellenecektir.

IPI puanınız bu tarihten önce değişse bile, 1 Nisan’daki bir sonraki yıllık değerlendirmeye kadar uygun olmaya devam edeceksiniz. 1 Nisan itibariyle IPI puanınız 400’ün altında ise programdan çıkarılacaksınız.

Kayıt yaptırdıysanız ancak IPI puanınız 400’ün altında olduğu için program avantajlarından yararlanamıyorsanız, yıllık IPI değerlendirme tarihinden önce gelse bile bir sonraki günlük IPI değerlendirme tarihinde IPI puanınız 400 veya daha yüksekse hak kazanırsınız. 1 Nisan’da uygunluk değerlendirmesi.

Kayıtlı satıcılar, söz konusu ASIN’in programın ücretsiz aylık depolama, ücretsiz kaldırma ve ücretsiz iade işleme avantajlarından yararlanabilmesi için Amazon Lojistik’e ilk yeni ASIN’lerinin sipariş karşılama merkezinde teslim alındığı tarihte programa uygun olmalıdır.

Satış indirimini almaya hak kazanmak için Marka Kaydı’nı doldurmanız ve Marka avantajı uygunluk sayfasında bir marka sahibi olarak tanımlanmanız gerekir. İndirim, yalnızca marka sahibi olduğunuz yepyeni seçime uygulanacaktır. Bu indirim, Yeni Satıcı Teşvikleri bonusu da dahil olmak üzere Amazon tarafından sunulan diğer bonuslarla bir arada bulunmayabilir ancak size her zaman sizin için daha uygun olan bonusu veririz. Yeni Satıcı Teşviklerine giderek daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

ASIN uygunluğu
Standart beden ve büyük beden (küçük, orta ve büyük büyük beden dahil, ancak özel büyük beden değil) ASIN’ler program için uygundur.

Ana ASIN’ler Birleşik Krallık’ta Amazon Lojistik’te yeni olmalıdır.

Medya kategorilerindeki ve kullanılmış ürünlerdeki ASIN’ler uygun değildir. Medya kategorileri Kitaplar, DVD’ler, Müzik, Yazılım ve Bilgisayar/Video oyunları, Video, Video oyun konsolları ve Video oyun aksesuarlarıdır.

Yalnızca giyim, ayakkabı ve el çantası ASIN’leri ücretsiz iade işleme için uygundur.

İndirimim nasıl hesaplanır?
Marka sahipleri, uygun satışlarından ortalama %10 indirim kazanabilir. İndiriminizi tahmin etmek için uygun satışlarınızı ilgili ürün kategorisindeki minimum indirim oranıyla çarpın.

İndirim avantajı, her bir ürün kategorisi için yönlendirme ücretlerine göre hesaplanır. İndirimi belirlemek için, her satış için geçerli olan kategori başına yönlendirme ücreti yüzdesini eksi %5 olarak hesaplarız. Bu, çoğu ürün kategorisi için %5’lik bir yönlendirme ücretiyle sonuçlanır.

Bu hesaplamaya göre, hak kazandığınız bir sonraki ay yerine getirme ücretlerinize %0 ile %12 arasında bir indirim uygulanır. Kazanabileceğiniz maksimum indirim %12’dir.

İndirim tutarı, sipariş düzeyinde gelecek ayın gönderim ücretleri üzerinden sipariş karşılama ücretlerinize kredi olarak uygulanacaktır. Ödemeler, belirli bir siparişte sipariş karşılama ücretinin tamamını kapsadığında, indirim arka planda uygulanacak ve sipariş karşılama ücreti bölümü işlemde ayrı bir satır ürün olarak gösterilmeyecektir.

Gerçek indirim oranınız, satıcılar arasında değişebilen ek nakliye ve hediye paketi ücretleri gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir.

Program için faydalarımı nereden takip edebilirim?
Kaydolduktan sonra Amazon Lojistik Yeni Seçim kontrol paneline erişebileceksiniz. Pano, aldığınız avantajlar ve hak kazanan ASIN’ler dahil olmak üzere programla olan ilişkinizi gösterir.

Lojistik merkezlerine 100 veya daha az birim göndermekle sınırlı mıyım?
Hayır, istediğiniz kadar birim gönderebilirsiniz. Ancak, sipariş karşılama merkezlerinde alınan her bir uygun standart boyutlu ASIN’in yalnızca ilk 100 birimi ve her bir uygun büyük boy ASIN’in ilk 30 birimi ücretten muafiyet için uygun olacaktır.

Marka Tescili nedir ve nasıl kaydolabilirim?
Amazon Brand Registry’ye kaydolmak, markanızı oluşturmanıza ve korumanıza yardımcı olmak için tasarlanmış bir dizi aracın kilidini açarak müşteriler için daha iyi bir deneyim yaratır. Uygunluk gereksinimleri ve başvuru süreci hakkında daha fazla bilgi edinmek için Marka Tesciline gidin.

Hem Yeni Seçim indirimini hem de Yeni Satıcı Teşvikleri bonusunu alabilir miyim?
Yeni marka sahipleri için öncelikle Yeni Satıcı Teşvikleri bonusu uygulanacaktır. Yeni Satıcı Teşvikleri bonusunu uygunluk belirlendikten sonraki bir yıl boyunca veya markalı satışlarınızda ilk 800.000 £ için (hangisi önce gerçekleşirse) alabilirsiniz. Daha sonra, Yeni Seçim indirimine hak kazanacaksınız.

Halihazırda farklı bir pazarda mevcut olan bir ASIN’i bir Avrupa pazarında test edebilir miyim?
Hayır. Oluşturduğunuz ASIN’lerin bu programa uygun olması için İngiltere’deki Amazon Lojistik’te yeni olması gerekir. Halihazırda var olan ve Birleşik Krallık’ta Amazon Lojistik aracılığıyla satılan ASIN’ler uygun değildir

ASIN’lerim EAN’dan muafsa veya bir EAN numarası yoksa, yine de program için uygun olacaklar mı?
Evet, oluşturulan ASIN’ler tüm uygunluk kriterlerini karşılıyorsa ve ASIN oluşturma politikasına uyuyorsa avantajlardan yararlanmaya hak kazanır.

Amazon teşvikleri hakkında Start Smart’ın sunduğu danışmanlık hizmetlerine buradan ulaşabilirsiniz.