Amazon satıcılarının banka hesabı konusunda bilmesi gerekenler

Amazon’da satışa başlamayı planlıyorsanız bilmeniz gereken konuların başında Amazon’un satıcılarına ödemeleri nasıl yaptığı konusu yer almaktadır.

Amazon, satış gelirlerinizi ödemek için elektronik havale kullanır. Ödeme alabilmeniz için, satıcı hesabınızda Amazon’un ödeme yapabileceği bir banka hesabı belirtilmesi gerekir. Amazon ödemelerinizi bir kredi kartına veya PayPal gibi çevrimiçi bir ödeme sistemine yapmamaktadır. Bu sebeple Amazon’dan ödeme alabileceğiniz Amazon’un onayladığı bir banka hesabına sahip olmanız gerekir.

Satıcı hesabınızla ilişkili bir işletme adresine sahip olmanız, Banka hesabınızın Amazon Döviz Kuru Çevirici tarafından desteklenen bir ülkede olması, Banka hesap bilgileriniz güncel olması, Birden fazla Amazon Avrupa pazaryerinde satış yapıyorsanız her pazaryeri için ayrı bir banka hesabı tanımlamanız gibi gereksinimleri karşılamanız gerekir.

Satış yaptığınız pazaryerinden farklı bir ülkede bulunan bir banka hesabını kaydetmek için Amazon Döviz Kuru Çevirici hizmetini kullanabilirsiniz.

Amazon ödemelerini alabileceğiniz ülkeler

Amazon tarafından planlı ödeme için desteklenen ülkeler, bölgeler ve para birimleri;

Euro bölgesi: Almanya, Avusturya, Belçika, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İrlanda, İspanya, İtalya, Kıbrıs, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Monako, Portekiz, San Marino, Slovakya, Slovenya ve Yunanistan.(EUR)

Birleşik Krallık GBP, Amerika Birleşik Devletleri USD, Birleşik Arap Emirlikleri* AED, Arnavutluk* TÜMÜ, Arjantin* ARS, Avustralya AUD, Bangladeş* BDT, Brezilya* BRL, Bulgaristan BGN, Kanada CAD, İsviçre ve Lihtenştayn CHF, Çin CNY, Kolombiya* COP, Çek Cumhuriyeti CZK, Danimarka (Grönland ve Faroe Adaları dahil) DKK, Hong Kong HKD, Hırvatistan HRK, Macaristan HUF, Endonezya* IDR, İsrail* ILS, Hindistan INR, Ürdün* JOD, Japonya* JPY, Kamboçya* KHR, Güney Kore* KRW, Laos* LAK, Sri Lanka* LKR, Fas MAD, Meksika* MXN, Malezya* MYR, Nijerya* NGN, Norveç NOK, Nepal* NPR, Yeni Zelanda NZD, Filipinler PHP, Pakistan* PKR, Polonya PLN, Romanya RON, İsveç* SEK, Singapur SGD, Tayland* THB, Tayvan TWD, Vietnam* VND, Güney Afrika* ZAR.

*işaretli para birimleri cinsinden yapılan planlı ödemeler, Hyperwallet tarafından desteklenmektedir.

Amazon ile Hyperwallet kullanımı

Hyperwallet ülkenizde yerel para birimiyle yapmak için Amazon ile birlikte çalışmaktadır. Kanada, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği’nde düzenlemeye tabi bir para hizmetleri işletmesi ve lisanslı bir para transfer hizmeti olan Hyperwallet, Avustralya’da da finansal hizmetler lisansına sahiptir. Hyperwallet’ı kullanarak, Amazon satışlarınıza ait ödemeleri Hyperwallet hesabınıza yatırılmasını sağlayabilir ve bu ödemeleri yerel para biriminizde doğrudan yerel bankanıza aktarabilirsiniz. Hyperwallte ile TL banka hesabı tanımlaması yapılamamakta ve TL cinsinden ödeme alınamamaktadır. (05.05.2023 tarihinde geçerli olan ülkeler)

Amazon banka hesabı eklemek ve düzenlemek

Amazon satıcı hesabınızda banka hesap bilgilerinizi eklediğinizde veya değiştirdiğinizde, üç günlük bir bekleme süresi uygulanır. Bu bekleme süresi bitene kadar Amazon’dan ödeme almanız mümkün olmaz. Banka hesabı ile ilgili değişiklikleri yalnızca birincil hesap sahibi yapabilmektedir.

Amazon tarafından kabul edilen banka hesapları ve ödeme hizmeti sağlayıcıları

Amazon’un kabul ettiği global birçok ödeme sistemi bulunmaktadır. Bunlardan bazıları şunlardır;

Payoneer – Global Payments Platform
Payoneer’in sınır ötesi ödeme platformuyla işletmeler, çevrimiçi satıcılar ve serbest çalışanlar uluslararası ödemeleri yerel ödemeler kadar kolay alıp yapabilir.

Amazon Currency Converter for Sellers
Amazon’un kendi servisi olan bu hizmet sayesinde küresel ödemelerinizi yerel para biriminizde doğrudan yerel banka hesabınıza alabilirsiniz.

Amazon Seller Wallet

Amazon’un kendi servisi olan bu hizmet sayesinde uluslararası işletme cüzdanı Tüm paranızı Seller Central içinde yönetip transfer etme imkanına sahipsiniz. (05.05.2023 tarihi itibariyle sadece ABD’de desteklenmektedir.)

WorldFirst

Merkezi Londra’da bulunan WorldFirst, dünyanın her bölgesinde yerel olarak ödeme almak, ödeme yapmak ve para birimi dönüştürmek için kullanılabilir.


StartSmart’ın Amazon satıcı hesabı açılışı ve Amazon Avrupa kurulum paketleri ile Amazon satıcı hesabınızdan ödeme alabilmeniz için gerekli banka hesabı açılışı konusunda destek sunulmaktadır. Amazon’da banka hesap ayarları StartSmart ekibi tarafından sizin adınıza yapılır. Bu sayede suspend olmadan Amazon satıcı hesabınızı açabilirsiniz.