Amazon FBA Koli ölçüleri hakkında bilinmesi gerekenler

Amazon FBA ile satış yapan satıcılar ürünler Amadon depolarına gönderirler. Amazon’a ürün gönderimi için bir çok kural bulunmaktadır. 23 kg’ı aşan tek bir büyük boyutlu ürün içermediği sürece hiçbir koli 23 kg’ı aşmamalıdır. 15 kg’dan daha ağır olan kutular, ağır yük konteynerinin hem üst hem de yan yüzünden görülebilecek şekilde “Ağır Paket” etiketi ile işaretlenmelidir. 23 kg’dan daha ağır olan karton kutular, daha hafif kargolara bölünmelidir.

Amazon FBA için maksimum koli ebatı nedir?

Amazon FBA’da kabul edilebilecek maksimum koli ebatı üç boyutu da toplamda 175 cm’yi (66 inç) geçmeyen kutulardır. Bu, en uzun kenarın 108 cm (45 inç) veya daha az olduğu kutuları içerir. Ancak, gönderinin ağırlığına ve gönderim yaptığınız ülkeye bağlı olarak farklı boyut ve ağırlık sınırları olabilir. Bu nedenle, Amazon FBA kılavuzlarına ve politikalarına dikkatlice bakmanız ve nakliye öncesi kutularınızın boyutlarını ölçmeniz önemlidir.

Amazon FBA kolisine farklı ürünler konulabilir mi?

Evet, Amazon FBA koli içine farklı ürünler konulabilir. Ancak, ürünlerin bir araya getirilmesi, ağırlık ve boyutlarına göre uygun şekilde düzenlenmelidir. Ayrıca, farklı ürünlerin bir arada bulunması, siparişlerin hazırlanması sırasında belirsizliklere ve hatalara yol açabilir.

Amazon FBA kolisinin maksimum ağırlığı ne kadar olabilir?

Amazon FBA koli ağırlık limiti, ülkeye ve taşıyıcıya göre değişebilir, ancak genellikle 22,68 kg (50 pound) ile sınırlıdır. Ancak, özellikle büyük boyutlu ürünlerde ağırlık limitleri daha düşük olabilir. Ayrıca, FBA programının politikalarında, koli içindeki her bir ürünün ağırlığının 32 kg’dan fazla olamayacağı belirtilir. Bu nedenle, ürünlerin ağırlığını ve boyutlarını doğru bir şekilde ölçerek ve Amazon FBA programının tavsiyelerine uyarak koli içindeki ürünleri düzenlemek önemlidir.

Amazon Lojistik Ağır ve Hacimli programı nedir?

Amazon Lojistik Ağır ve Hacimli programı kapsamındaki ürünler için, diğer Amazon Lojistik avantajlarına ek olarak “Randevulu Teslim” ve “Seçilen Odaya Teslim” hizmetlerinden de (kullanılabildiği durumlarda) yararlanılır.

Bir ürünün Amazon Lojistik Ağır ve Hacimli programına kabul edilmesi için aşağıdaki boyut ve ağırlık kriterlerinden en az birini karşılaması gerekir. Bu kriterleri karşılamayan envanter, standart Amazon Lojistik envanteri olarak ele alınmalıdır:

175 cm’den uzun (en uzun kenar)
31,5 kg’dan ağır
Çevre ölçüsü 360 cm’den uzun [Uzunluk + (2 x Genişlik) + (2 x Yükseklik)]

Amazon Small and light programı nedir?

Amazon Small and Light programı, küçük ve hafif ürünlerin satışını kolaylaştırmak için Amazon tarafından sunulan bir hizmettir. Bu program, 16 oz’dan (0.45 kg) daha hafif ve $15 veya daha az olan ürünler için tasarlanmıştır. Program, satıcıların ürünlerini Amazon’un dağıtım merkezlerine göndermelerine ve FBA (Fulfillment by Amazon) hizmetlerinden yararlanmalarına olanak tanır.

Small and Light programı, ürünlerin daha hızlı ve daha ucuz bir şekilde müşterilere ulaşmasını sağlar. Bu programın avantajları arasında daha düşük FBA ücretleri, daha hızlı kargo süreleri, daha düşük iade oranları ve daha yüksek müşteri memnuniyeti yer alır. Ayrıca, programa katılan satıcılar, Amazon’un Prime hizmetine de dahil olabilir ve bu şekilde daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşabilirler.

Ancak, Small and Light programının bazı kısıtlamaları vardır. Bu program, sadece ABD, Kanada, Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, İspanya, İtalya ve Japonya’da mevcuttur. Ayrıca, programa kabul edilen ürünlerin boyutları ve ağırlıkları sınırlıdır.

Amazon’a ürünleri göndermeden Amazon’un FBA programına yönelik politikalarının ve tavsiyelerinin dikkatlice gözden geçirilmesi gerekmektedir. Gönderilerin hatalı hazırlanması durumunda ürünleriniz Amazon depolarına kabul edilmeyebilir veya kbulu sırasında ek ücretler ödemeniz gerekebilir.

Ürünlerin ambalajlanması ve hazırlanması konusunda profesyonel yardım almak isterseniz StartSmart’ın Amazon danışmanlık hizmetlerini inceleyebilirsiniz.