Amazon depolarına palet gönderisi nasıl yapılır?

Palet taşımacılığı nedir?

Palet taşımacılığı, yük taşımacılığında yaygın bir uygulamadır. Yükün hem yurt içinde hem de uluslararası sınırlar arasında ahşap paletler üzerinde teslim edilmesini içerir. Bu yöntem genellikle ağır yüklerin güvenli ve emniyetli bir şekilde taşınması için kullanılır, ancak doğal olarak daha küçük, daha hafif eşyaları baloncuklu ambalaja koymak ve bunları kutuya koymak kadar kolay veya pratik değildir. Bununla birlikte, paletlerin temel avantajı, nakliyecilerin birden fazla öğeyi bir sevkiyatta tutmak ve taşıma sırasında korumak için genellikle kayışlar veya streç film (streç film) kullanarak güvenli bir şekilde bir araya getirmesine olanak sağlamasıdır.

Nakliye için bir palet nasıl hazırlanır

Aşağıdaki adımları izleyerek Amazon depolarına göndereceğiniz kargonun tamamen korumalı ve sağlam olduğundan emin olabilirsiniz. Palet hazırlığını doğru yaparak alanı mümkün olduğunca verimli kullanarak gereksiz ek ücretlerden de kaçınabilirsiniz.

Amazon aracılığıyla palet kargosu gönderiyorsanız, Fulfilled by Amazon FBA aracılığıyla yeni bir gönderi talep ederek başlamalısınız. Onaylandıktan sonra, Amazon’un nakliye ortaklarından biri tarafından teslim alınmaya hazır olduğunda yükünüzü hazırlamaya başlayabilirsiniz. Diğer bir yöntem ise nakliye firmanızın randevu ile paletleri doğrudan Amazon’a teslime etmesidir.

1. Doğru paleti seçin

Boyut

Şu anda uluslararası düzeyde düzenlenmiş bir standart bulunmadığından ‘doğru’ palet boyutunu seçmek bazı nakliyatçılar için zorluk teşkil edebilir. Birleşik Krallık nakliyecileri için standart boyutlar 1 x 1,2 m iken AB’de ortalama 1,2 m x 0,8 m’dir ve ISO tarafından tanınan ek altı tip Euro Palet bulunmaktadır. Ancak Amazon, İngiltere standardı olan 1 x 1,2 metreye uyulmasını öneriyor.

Kalite

Paletinizin taşımayı düşündüğünüz yükün tüm ağırlığını taşıyabilmesini istiyorsanız tüm süreç boyunca paketi eksiksiz olarak içine alacak sağlam, kaliteli malzemeler kullanmanızı öneririz. Amazon, forkliftlerin daha geniş erişim sağlamasına olanak tanıyan 4 yönlü girişe sahip ahşap paletleri seçmenizi önerir. Bunlar hem GMA standart A hem de B sınıfı paletlerde bulunmaktadır.

İyi, kullanılabilir durumda olan palet malzemeleri kullanmanız önemlidir. Zayıf, kırık veya hasarlı malzemeler kargo korumasını azaltacaktır. Ayrıca zamanla bükülmemeleri, bükülmemeleri veya başka şekilde şekil değiştirmemeleri için yeterince sert olmaları gerekir.

2. Ürünleri istifleyin

İstiflerken, daha küçük ve daha hafif eşyalara ve bunların kutularına zarar vermemek için en ağır eşyaları paletinizin alt kısmına yerleştirmeniz önemlidir. Ayrıca kutuları veya kapları düz tutarak ve paletin kenarından bir inçten fazla sarkmamalarını sağlayarak, dikey, birbirine kenetlenen sütunları paketlemelisiniz. Kırılgan eşyalar paletin ortasına yakın bir yerde paketlenmeli ve keskin, çıkıntılı eşyalar paketlenmeden önce koruyucu dolguyla sarılmalıdır.

Kutuların çökme riskini daha da azaltmak için yığına daha fazla güç kazandırmak amacıyla istifleme işlemini kademeli olarak gerçekleştirin. İstiflenmişse paletin yüksekliği 90 cm’yi veya istiflenmemişse 1,8 m’yi (72 inç) aşmamalıdır. Standart bir palet 2000 kg’a kadar yük taşıyabilir.

Herhangi bir ürünün, özellikle de tehlikeli olanların Amazon deposuna ulaşması ve paketleme gerekliliklerini karşılamadığı kabul edilmesi halinde, bunlar reddedilebilir ve ek bir ücret talep edilebilir.

3. Gönderiyi sarın

Tüm palet yükleri koruma amacıyla streçle sarılmalıdır. Ekstra desteğe ihtiyacınız varsa: destek kerestesi, yük koruyucuları, kenar tahtaları, bantlar ve köpük yastıklama kullanabilirsiniz. Yükünüzü istifledikten ve yükünüzün her iki tarafında en az bir etiketin göründüğünden emin olduktan sonra sarmaya başlayabilirsiniz:

4 adımda palet sarma

  1. Rulodan yaklaşık bir metrelik streç sargıyı ölçerek ve ucunu palet tabanının bir köşesine kıvırarak başlayın.
  2. Her bir sarma arasında en az %50’lik bir kaplama olduğundan emin olarak, sarmal bir hareketle yukarı doğru ilerlemeden önce iki kez sıkıca sararak yükün etrafında yürüyün. Sargınızın gücünü arttırmak için her iki dönüşte bir bükebilirsiniz.
  3. Tepeye ulaştığınızda, ekstra güç için doğrudan yük köşelerinin üzerine gerin ve gerilimi artırmak için hafifçe aşağı doğru çekin. Tekrar aşağı doğru spiral hareketler kullanarak aşağıya doğru ilerleyin. Bu noktada tabanı birkaç katmanla üst üste bindirerek gergin bir şekilde sabitlendiğinden emin olun.
  4. Sargıyı yırtın ve bir kez daha kenarın altına sokun.Tercih edilen ambalaj açısından, gıda veya koku yayan diğer ürünler gibi ürünün nefes alma alanı gerektirmesi durumunda bazıları delikli ambalaj kullanır. Nakliye sırasında kaymadıklarından emin olmak için malların yük stabilitesini test ettiğinizden emin olun.

4. Gönderiyi etiketleyin

Sarma işlemini tamamladıktan sonra, açık ve okunaklı etiketinizi mümkün olduğunca fazla ayrıntı içerecek şekilde paletlerin dört tarafına da ekleyin. Ayrıca her kutunun içine etiketin bir kopyasını da yerleştirebilirsiniz. Ancak kap istiflenemiyorsa etiketinizi ürünün üzerine yerleştirin. Paketleniyorlarsa, bunu yapmadan önce etiketlediğinizden emin olun. Envanterinizin mümkün olduğu kadar şeffaf olmasını sağlamak için, palet sevkiyatını paketledikten sonra beklemek yerine, öncelikle her bir kargo kutusu veya konteynerin yan tarafına etiket yapıştırmanızı öneririz.