Amazon Avrupa’da Hızlandırma programını başlatıyor

Amazon bugün, satıcıların işlerini yalnızca iki tıklamayla dokuz AB mağazasına genişletmelerine olanak tanıyan yeni hizmetini duyurdu. Avrupa Genişleme Hızlandırıcısı (EEA), tüm aktif satıcılara hizmet verecek ve müşterilerin milyonlarca ürüne erişmesini sağlarken ürünlerini tüm AB ve Birleşik Krallık mağazalarında listelemelerini kolaylaştıracak.

EEA Amazon ile satış ortakları, Seller Central’daki bir sayfaya erişebilir, henüz satış yapmadıkları mağazaları keşfedebilecek ve genişletebilecek. Amazon Avrupa satıcıları hesap kaydı, kurulum, çeviriler, listeleme, sevkiyat kurulumu, ürün uygunluk kontrolleri ve katalog özelleştirmeleri üç iş günü içinde otomatik olarak gerçekleştirilecek. Yeni sistem Amazon satıcılarının farklı araçlar kullanmasına gerek kalmadan bir veya daha fazla mağazada uçtan uca genişleme imkanı sunacak.

EEA, bağımsız Amazon araçlarının birbirine bağlanmasıyla oluşturulan otomatikleştirilmiş bir genişletme çözümü. Satıcıların tetikleyebileceği başarılı bir genişleme süreci sağlayarak, birkaç farklı araçta gezinme ihtiyacını ortadan kaldırmakta ve Avrupa’daki birden fazla mağazada çalışır duruma gelmek için gereken süreyi azaltmakta. Her seferinde bir mağazayı veya aynı anda dokuz AB ve Birleşik Krallık mağazasının tamamını genişletmeyi seçebilirler. Yeni sistem, yeni ürünler için sürekli genişleme ve mağazaya özel öneriler aracılığıyla iletişim sağlayacak ve Amazon satıcılarının ana mağazalarındaki tercihlerini ile aynı bilgileri farklı pazar yerlerindeki mağazalarda çoğaltacak.

Avrupa Genişleme Hızlandırıcısı kullanımı ücretsiz olacak. Halen Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, Hollanda, Polonya, İsveç, Belçika ve Birleşik Krallık’taki Avrupa mağazalarından en az birinde satış yapan tüm profesyonel satış ortakları tarafından kullanılabilecek.

Amazon’un bu konuda hazırladığı bilgilendirme dökümanına buradan ulaşabilirsiniz.

StartSmart Amazon Avrupa’da satış yapan veya satışa yeni başlamak isteyen girişimciler özel danışmanlık hizmetleri sunuyor. StartSmart’ın sunduğu eihracat danışmanlık hizmetleri hakkında bilgi almak için tıklayın.