Amazon Lojistik Merkezinden teslimat randevusu nasıl alınır?

Lojistik merkeziyle bir teslimat randevusu ayarlamak aşağıdakiler için zorunludur:

  • Kamyon yükünden az (LTL) teslimatlar
  • Küçük Parsel (SPD) gönderileri, Amazon’un tercih ettiği taşıyıcılar dışında bir taşıyıcı tarafından gönderilir.

Gönderiniz, geçerli bir teslimat randevusu yoksa, Amazon lojistik merkezinde reddedilebilir.

Kamyon Yükünden Az Teslimatlar için Teslimat Randevusu Nasıl Alınır?

Kamyon Yükünden Az Teslimat rezervasyonları Amazon Taşıyıcı Merkezi (Carrier Central) aracılığıyla yapılır. Operatörünüzden bir taşıyıcı hesabı oluşturmasını ve Carrier Central aracılığıyla Amazon lojistik merkezinden bir teslimat randevusu almasını istemeniz gerekmektedir.

Lojistik merkezi, en iyi teslimat süresini belirlemek için operatörünüze 24 saat içinde yanıt verecektir. Taşıyıcı ayrıca, Taşıyıcı Merkezi aracılığıyla randevuda değişiklik talebinde bulunabilir.

Taşıyıcınız herhangi bir nedenle sizin adınıza randevu alamazsa, kendiniz bir Carrier Central hesabı oluştabilir ve Carrier Central’da bulunan kılavuzdaki talimatları izleyerek gönderiniz için bir teslimat randevusu alabilirsiniz.

Amazon teslimat randevusunu sizin değil operatörünüzün yani nakliyecinin almasını tavsiye eder. Bu sayede lojistik merkezine sağlanan bilgilerde herhangi bir karışıklığı ve uyumsuzluğu önlemiş olursunuz.

Aynı teslimat için birden fazla randevu talep etmemeniz gerekir.

Taşıyıcınız, gönderiniz için bir teslimat randevusu ayarlamak üzere aşağıdaki bilgilere ihtiyaç duyacaktır. Operatörünüze aşağıdaki bilgileri Seller Central’da göründüğü şekliyle sağlayın. Bunun için Amazon Lojistik Rezervasyon Formunu indirebilir, doldurabilir ve operatörünüze gönderebilirsiniz.

  • Gönderim yapılacak Amazon fullfilment merkezi
  • Teslimat adresi
  • Amazon Lojistik gönderi kimliklerinin listesi
  • PO Kimlikleri veya Amazon Referans Kimliği (Seller Central’daki Teslimat Kuyruğunuzda, sevkiyat adına tıklayarak bulabilirsiniz)
  • Satıcı Adı
  • palet sayısı
  • karton sayısı
  • birim sayısı
Küçük Parsel Teslimatları için Teslimat Randevusu Nasıl Alınır?

Amazon’un iş ortağı taşıyıcıları kullanmada küçük bir paket teslimatı için bir teslimat randevusu ayarlamak üzere Amazon Lojistik Rezervasyon Formunu indirin, gönderinizle ilgili bilgileri doldurun ve taşıyıcınıza gönderin. Taşıyıcı, bir teslimat randevusu ayarlamak için Taşıyıcı Merkezini (Amazon Carrier Central) kullanmalıdır.

Amazon Lojistik Rezervasyon Formu için tıklayın

Amazon Carrier Central için tıklayın