İngiltere’de mobil cep telefonu operatörleri

İngiltere’de şirket kurduktan sonra çeşitli kuruluşlarla iletişim için bir telefon numarasına ihtiyacınız olur. Örneğin; İngiltere’de Amazon satıcı hesabı açılışı sırasında İngiltere telefon hattına ihtiyaç duyabilirsiniz.

İngiltere sim kartı sahip olmak istiyorsanız bilmeniz gereken temel bilgileri ve İngiltere sim card seçeneklerini bu yazımızda bulabilirsiniz.

Birleşik Krallık’ta, genellikle “dört büyük” olarak anılan yalnızca dört mobil ağ vardır. Bu şirketler mobil ağ altyapısına fiziksel olarak sahip olan şirketlerdir. İngiltere fiziksel sim kart satın aldığınızda bu operatörlerden birini veya bu operatörlerin altyapısını kullanan bir telefon hattını alırsınız.

Vodafone

Vodafone’un 4G ağı İngiltere Birleşik Krallık’ın %99’undan fazlasını kapsıyor, bu nedenle kapsama alanı mükemmel. Ayrıca Birleşik Krallık’ta 100’den fazla lokasyonda ve Avrupa’da 200’den fazla lokasyonda (İrlanda, İspanya, Almanya ve İtalya içinde) 5G sunmaktadır. Vodafone ayrıca, kullandıkça öde (PAYG), yalnızca SIM ve aylık ödeme sözleşmeli telefonlar dahil olmak üzere çok çeşitli cep telefonu fırsatları sunar. Anlaşmanıza evde geniş bant veya mobil geniş bant da ekleyebilirsiniz.

EE

BT Group’un bir parçası olan EE, şu anda feshedilmiş mobil sağlayıcılar T-Mobile ve Orange’dan oluşuyor. Mükemmel bir 4G kapsama alanına sahiptir (İngiltere’nin %99’undan fazlası) ve şu anda en geniş 5G ağına sahiptir.

O2

3G ve 4G kapsamını birleştiren O2 ağı, İngiltere’nin neredeyse %99’unu kapsarken, 5G kapsamı ülke genelinde iyileştirilmeye devam ediyor. Müşteriler, kullandıkça öde, yalnızca SIM ve sözleşme planları arasından seçim yapabilir ve bir dizi ekstradan yararlanabilir.

Three

Hem 3G hem de 4G ile Three, İngiltere’nin yaklaşık %99’unu kapsıyor. Ayrıca 5G kapsama alanı sunuyor ve bu ağa yoğun bir şekilde yatırım yapmaya devam ediyor. Diğer “dört büyük” mobil sağlayıcı gibi, Three de kullandıkça öde, sözleşmeli ve yalnızca İngiltere sim kart fırsatları sunar, bu nedenle aralarından seçim yapabileceğiniz çok şey vardır. Three’nin ana avantajı, sınırsız veri planları sunmalarıdır; bu, bir sınıra ulaşma ve daha fazla ödeme yapmak zorunda kalmadan telefonunuzu kullanabileceğiniz anlamına gelir.

Mobil ağ nedir?

Mobil ağ, telefonunuzun ve tablet gibi diğer mobil cihazların birbirine ve internete bağlanmasını sağlayan altyapıdır. Ağ, birbirine bağlı sayısız cep telefonu alıcısından (cep telefonu kuleleri) ve baz istasyonlarından oluşur.

Baz istasyonları, havaalanları için hava trafik kontrolü gibi, mobil trafiği yönlendirir. Kuleler ve baz istasyonları, kullanıcılara kapsama alanı sağlamak için birlikte çalışır. Tüm sağlayıcılar aynı ağı kullanır, ancak paraziti en aza indirmek için biraz farklı frekanslar kullanırlar.

3G, 4G ve 5G nedir?

G, ‘nesil’ anlamına gelir ve 3G, üçüncü nesil mobil teknolojiyi, 4G ise dördüncü nesil vb. Mobil teknoloji (1G) başladığında, bu yalnızca analog kullanıma izin verdi ve kullanıcıları sesli aramalarla sınırlandırdı. 2G geldiğinde, kullanıcıların metin mesajları göndermesine izin verdi.

En büyük değişiklik 3G ile geldi, bu da cep telefonu kullanıcılarının internete erişmenin yanı sıra resimler, videolar ve e-posta dahil dijital mesajlar gönderebilmeleri anlamına geliyordu. Temelde 3G, akıllı telefonların ve artık çoğumuzun kanıksadığı kablosuz teknolojinin yolunu açtı. 3G’den sonra, çoğu geniş bant bağlantısına rakip olacak hızlarda verilerin gönderilip alınmasına izin veren 4G geldi. Daha da yakın zamanda, İngiltere’deki bazı kasaba ve şehirlerde zaten mevcut olan ve daha da yüksek veri hızlarına izin verecek olan 5G’nin piyasaya sürülmesidir.

StartSmart’ın sunduğu çözümler arasında İngiltere sim kart ve mobil telefon hattı çözümleri de yer alıyor. İngiltere’de mobil telefon hattına sahip olmak ve İngiltere sim kart satın almak için tıklayın.