İngiltere perakende sektörü hakkında temel bilgiler

Birleşik Krallık, uluslararası perakendecilerin en yüksek oranına ve Avrupa’nın en büyük e-ticaret pazarına ev sahipliği yapan, Avrupa’nın önde gelen perakende pazarlarından biridir.

Birleşik Krallık, uluslararası alanda tanınan markalardan zanaatkar küçük işletmelere kadar her türlü girişime ev sahipliği yapmaktadır. Perakende sektörü, 2020’de 403 milyar sterline ulaşmıştır.

Avrupa’nın en büyük perakende pazarından birine sahip olan Birleşik Krallık, bir dizi yatırım fırsatı sunmaktadır:

Dünyanın en zengin tüketicileri, İngiltere’deki mağazalarda ortalama 29.000 £ üzerinde harcama yapıyor ki bu, tüm Avrupa ülkeleri arasında en yüksek ortalama harcama olarak dikkat çekmektedir. Küresel olarak Birleşik Krallık, pazarın %31’lik payını alarak elit alışverişçiler için en popüler ikinci destinasyondur. Bu alandaki güç, İngiltere’yi üst düzey perakende hizmet sunumu için heyecan verici bir yer haline getirmekte.

Birleşik Krallık, Avrupa’nın en büyük mobil perakende sektörüne sahip durumda. Perakende satışın %43’ü akıllı telefonlar ve tabletler aracılığıyla yürütülmektedir. Alışverişin dönüşümü, şu anda Birleşik Krallık’ta perakende sektörünün en hızlı büyüyen segmenti olan mobil perakendede yeni fırsatlar sağlamaktadır.

İngiltere, çeşitli kurumlar aracılığıyla çeşitli erken aşamadaki şirketleri desteklemektedir.

İngiltere’de birçok global firma faaliyet göstermektedir.

Amazon
ABD e-ticaret devi Amazon, İngiltere’de kitap, teknoloji ve oyuncak gibi ürünler satan ilk genel mağazasını açtı. Bu, ABD dışındaki ilk Amazon 4 yıldızlı mağazası ve Kent’teki Dartford yakınlarındaki Bluewater alışveriş merkezinde yer alacak.

Alibaba
Çin’in perakende devi Alibaba, Londra’da iki veri merkezi açarak işletmesini ilk kez İngiltere’ye taşıyor. Hem finans hem de perakende sektörünün yararlanabileceği esnek bilgi işlem, depolama ve büyük veri analitiği gibi geniş bir hizmet yelpazesi sunuyor.