Etsy Suspend nedir?

Etsy, hesaplarımızın askıya alınması durumunda, Etsy politikalarının ihlal edildiğini düşünmektedir.Mağazaların vadesi geçmiş faturaları olduğunda ve Etsy’nin güvenlik önlemlerine ve/veya ilgili yasalara uyum sağlaması için gerekli olan bilgilerin gönderilmemiş veya tamamlanmamış olmasından dolayı hesapların askıya alınabileceğine inanıldığında hesapları askıya alabilir.

Eğer eksik listeleriniz olan bir satıcıysanız, bunun hesap askıya alma ile ilgili olmayabilir.

Etsy Hesabım neden askıya alındı?

Çoğu durumda Etsy’den ne olduğunu ve askıya alma sorununu nasıl çözebileceğinizi açıklayan bir e-posta alırsınız. Spam klasörünüze bakmayı unutmayın. E-posta ne olduğunu ve sorunu nasıl çözebileceğinizi açıklanır. Eğer Etsy satıcıysanız, Mağaza Yöneticisi Gösterge Paneli’nde bir banner görebilirsiniz.

Hesabım geçici olarak mı yoksa kalıcı olarak askıya alındı, nasıl anlarım?

Geçici olarak askıya alındıysanız, Etsy’den gelecek mesajlar sorunu nasıl çözeceğinizi açıklayacaktır.

Eğer hesabınız kalıcı olarak askıya alındıysa, Etsy’den gelen e-posta konu başlığında ve içeriğinde “kalıcı olarak askıya alındı” ifadesini belirtecektir. Askıya alınmaya yol açan sorunları çözdükten sonra kalıcı askıya alınmayı temyiz edebilirsiniz.

Etsy Hesabınızın askıya alınma nedenlerini ve çözme yöntemleri

Hesabınızın neden askıya alındığınızdan emin değilseniz, kendi durumunuza uygun olup olmadığını kontrol etmek için aşağıdakileri inceleyin. Askıya alma nedenine bağlı olarak, otomatik olarak yeniden etkinleştirilebilirsiniz.

Vadesi Geçmiş Fatura

Eğer mağazanız, vadesi geçmiş bir fatura bakiyesi nedeniyle askıya alındıysa, sadece faturayı ödemeniz gerekecektir. Ödemeniz Gereken Tutar’ı ödemek hesabınızın hızlı bir şekilde otomatik olarak yeniden etkinleştirilmesini sağlar.

Etsy Mağazadaki eksik vergi numarası

Etsy, ABD’deki satıcıların belli bir satış eşiğine ulaştıklarında vergi yasalarına uyum sağlayabilmek adına dosyada bir vergi numarasına sahip olmalarını gerektirir.

Vergi numaranızı Yasal ve Vergi Bilgileri sayfanıza ekledikten kısa bir süre sonra hesabınız otomatik olarak yeniden etkinleştirilmelidir.

Kimlik doğrulama sorunları

Bir mağaza oluştururken, Etsy kimliğinizi doğrulamak için bilgi isteyecektir. Eğer kimliğinizi doğrulamakta sorun yaşıyorsa, daha fazla bilgi talep edebilir. Sorun devam ederse, bilgilerinizi doğrulayana kadar hesabınız askıya alınabilir.

Satıcı bilgilerinin onaylanması gerekiyor

Etsy, yasal olarak belirlenmiş bir süre içerisinde bazı satıcılara satıcı bilgilerini sağlamalarını ve onaylamalarını ister. Belirtilen süre içinde onay vermeyen ilgili mağazalar, Etsy tarafından başlatılan tatil moduna alınır. Mağaza Yönetici Gösterge Panelinizi kontrol edin. Satıcı bilgilerinizi onaylamak, mağazanızı hızlı bir şekilde tatil modundan çıkaracaktır.

Etsy Politikalarının Tekrarlanan İhlalleri

Etsy’ten gelen uyarılardan sonra tekrarlayan şekilde Etsy politikalarını ihlal ederseniz hesabınız askıya alınabilir. Bundan sonraki adımlar için Etsy’den gelen e-postanızı kontrol edin.


StartSmart
StartSmart’ın Etsy satış çözümleri hakkında bilgi almak için tıklayın.