E-ihracat Bülteni Mayıs 2023

Amazon satıcılarını ilgilendiren haberleri Amazon Gündemi başlıklı yazılarımızda bulabilirsiniz.
2023 Mayıs ayı haberleri:

Amazon Ödemeleri – Amazon’da Satış Kullanıcı Sözleşmesi’nde Değişiklikler

14 Temmuz 2023 tarihinden itibaren, mevcut kaynakların planlı ödemelerinin nasıl ele alındığı konusunda daha fazla açıklık sağlamak amacıyla “Amazon Ödemeleri – Amazon’da Satış Kullanıcı Sözleşmesi” güncelleniyor. Amazon satıcılarının bu konuda yapması gereken bir şey bulunmuyor. 14 Temmuz 2023’ten sonra Hizmet Satışı programını kullanmaya devam etmek, değişiklikleri kabul ettiğiniz anlamına gelecektir.

Amazon Ads zirvesi (Amazon Advertising summit) 6-7 Haziran’da gerçekleşecek

Amazon tarafından ücretsiz olarak gerçekleştirilecek bu online etkinlikte Sponsorlu Reklamlar kampanyalarınızı optimize etmeye yönelik stratejiler ele alınacak. Ayrıca uygulamalı atölyeler, soru-cevap oturumları ve canlı sohbetler sırasında, özel konuklar ve Amazon Ads uzmanlarıyla bağlantı kurma fırsatına sahip olacaksınız. Bu etkinlik kapsamında Amazon Sponsorlu Ürünler, Sponsorlu Markalar, Sponsorlu Gösterim ve Stores gibi araçları kullanarak reklam stratejinizi planlamayı, yönetmeyi ve ölçmeyi öğreneceksiniz.

Haziran ayında iki yeni ürün listeleme özelliği gerekli hale gelecek

6 Haziran 2023’ten itibaren, belirli ürün türleri için yeni ürün listelemelerinde renk adı veya beden adı özellikleri bulunması gerekecek.

  • Renk adı: çorap, yelek, sırt çantası, anahtarlık
  • Boyut adı: önlük

Aktif olan ürün listeleri için mecburi olmayan bu bilgiler yeni ürün listelemeleri için mecburi olacak. Etkin olmayan liste kaydınız varsa ve bunları yayınlamak istiyorsanız Amazon envanter sayfanızda ilgili ürünleri güncelleyebilirsiniz.

Almanya’da AEEE ile ilgili Genişletilmiş Üretici Sorumluluğu gereklilikleri

Amazon Almanya (Amazon.de) da bulunan ve Almanya’da AEEE’ye (atık elektrikli ve elektronik eşyalar) ilişkin Genişletilmiş Üretici Sorumluluğu yükümlülükleri ile uyumlu olmayan liste kayıtları 5 Haziran 2023’ten itibaren devre dışı bırakılacak. 1 Temmuz 2023’ten itibaren Amazon, Almanya’da geçerli olan, AEEE’ye (atık elektrikli ve elektronik eşya) ilişkin Genişletilmiş Üretici Sorumluluğu gerekliliklerine uyup uymadığınızı kontrol etmekle ve bunlara uymadığınız takdirde uyumlu olmayan liste kayıtlarınızı devre dışı bırakmakla yasal olarak yükümlü hale geliyor.

Uygunluğunuzu kanıtlamak için markalarınızı kaydetmeniz ve tüm ekipman türü ile marka kombinasyonlarınız için AEEE kayıt numaralarınızı Seller Central Uyumluluk Portalı üzerinden göndermeniz gerekiyor.
AEEE kayıt numaranızın geçerli olduğunun onaylanabilmesi için yetkili temsilcinizin Stiftung ear kuruluşunun listesinde yer alması gereklidir.

Almanya’da AEEE ile ilgili Genişletilmiş Üretici Sorumluluğu gereklilikleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayın.

Ağır ve Hacimli ürünler artık Amazon Vine’a kabul edilmeyecek

Ağır ve hacimli ürünler artık Amazon Vine’a kaydedilemeyecek. Amazon müşterilerine ücretsiz ürün gönderimi ve ürünlere yorum talep edilemesine yönelik Amazon’un resmi yorum kazandırma programı olan Vine diğer ürünler için geçerli kalmaya devam edecek.

Küçük İşletme Arama filtresi

Amazon Küçük işletmeleri desteklemeye devam ediyor.Küçük İşletme Arama filtresi, müşterilerin Amazon mağazasında alışveriş yaparken küçük işletme markalarının ve zanaatkarların ürünlerini keşfetmeleri için aramalarını filtrelemelerine yardımcı olmayı hedefliyor.

Bir müşterinin arama sonuçları küçük işletme markalarından uygun ürünleri içerdiğinde, yeni filtre, müşterinin arama filtresi seçeneklerinde “İşletme Türü” kategorisi altında görünebiliyor.

Amazon bu özelliği test ederken, Küçük İşletme rozeti kriterlerini karşılayan ve rozeti ürünlerinde arama veya ayrıntı sayfalarında gösteren tüm küçük işletme markaları, Küçük İşletme Arama filtre sonuçlarına dahil edilmeye uygun olacak.